šamanizam - vještičarstvo - čaranje -bajanje -duhovi -crna magija - uroci
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Magija čvorova

Go down 
AutorPoruka
Oriona

avatar

Broj komentara : 5
Join date : 2016-11-23

KomentarNaslov komentara: Magija čvorova   Wed Nov 23, 2016 2:18 pm

Iako magija čvorova nije nikakva specifičnost rumunjske magije, pošto je ta praksa prisutna i u arapskoj, turskoj, ciganskoj i nekim drugim magijama, zahvaljujući senzacionalizmu pojedinih medija postalo je glavno obilježje rumunjske magije, bar u Srbiji. Međutim, morate imati na umu da vrlo često ono što se piše o nekoj magiji i nema dodirnih tačaka sa stvarnim stanjem. Kada  logično rezoniramo  da je tako lako magijom dolaziti do ciljeva niko se ne bi bavio ničim osim bacanjem čini kako bi rješio sve svoje životne probleme.

Magija je prije svega rad sa prirodnim energijama, čiji smo dio i mi, i za nju kao i za sve drugo treba imati talenat i osjećaj. U svijetu magije vladaju određena pravila koja ne dozvoljavaju da se krše neka od osnovnih načela i upravo zbog toga dobar dio čarolija nikada ne uspije da se realiziraju, pošto njihova namjera nije u skladu sa onim što je dozvoljeno. Red i poredak postoje kako u materijalnom tako i u duhovnom svijetu. Isto tako, u magiji vrijedi pravilo trgovine – da bismo nešto dobili od okultnih sila moramo im uzvratiti nečim drugim. Bez toga nema uspješnog mađijanja.

Prema tvrdnji  tamošnjih vračara u praksi rumunjske magije postoji oko pedeset načina kako vezati neku osobu za sebe. Uglavnom su ti načini manje više slični i razlikuju se tek u ponekim izrazima ili dužini. Osnovna misao je da se vezanjem čvora ili zaključavanjem katanca  može djelovati na određenu osobu, njene misli i životne navike. U arapskoj magiji se tvrdi da se vezivanjem čvorova, uz obavezno puhanje u njih, na ljudskim srcima može stvoriti tegoba usljed koje čovjek oboljeva, umire, zavoli nekog ili se rastavi od svog partnera. Kada neka Arapkinja želi svoga muža učiniti seksualno nesposobnim kod druge žene ona konopac zamoči u sirće i na njemu veže čvorove uz bajalicu koja obiluje demonskim imenima. Nakon toga zavezan konac stavi u flašu, začepi  je i ostavi da pluta u kanti  vode. U turskoj magiji čvorovi se često vežu za ljubav, u cilju da se privuče pažnja neke osobe i stimuliraju osjećaji. Najčešće ih se veže sedam jer je to broj magije, ljubavi i sreće. Nakon vezivanja čvorova uz posebnu zakletvu konopac se odnese i ostavi ispod teškog kamena.Za sve druge zaključanKada se neko želi „vezati“ za sebe, uzme se nit konoplje  i na njoj se sveže devet čvorova, svaki put govoreći ovu bajalicu dok se veže po čvor:

Neka N(ime) bude vezan

kako ja vežem ovih devet čvorova.

Za sve druge neka bude vezan,

sa katancima zaključan

a samo za mene (reći svoje ime)

neka bude odriješen i otključan!

Tako zavezana nit se mora staviti pod prag preko kojeg treba da pređe osoba koju želite vezati za sebe. Čim ona pređe prag, naravno, bez da vidi šta se dešava, nit se pokupi kako se ne bi desilo da se nekim slučajem ta osoba vrati nazad ili da prag ne pređe neko treći.  Čvorovi se zatim prvom prilikom moraju baciti ili niz potok ili u vatru kako bi ispunili i zadnji dio rituala i osigurali vezanost te osobe za sebe.

Ako ne želite dugu vezanost te osobe onda se čvorovi pospreme na sigurno i čuvaju. Kada vam ona iz ovog ili onog razloga dosadi i poželite se udaljite od nje onda se čvorovi razvežu i nit se postavi ponovo pod prag,  da dotična osoba pređe preko nje,  i tako se oslobodi  magijske ovisnosti o vama.

Naravno, morate biti svjesni da ovako proste i jednostavne čini nisu garancija i da će uspjeti ali zato postoje mnoge druge čiji je postupak pravljenja kompliciraniji ali samim time i imaju veći efekat.

Ako se desi da ste žrtva nečiji profesionalnih čini, koje su vas blokirale u nekom životnom segmentu, poslovnom, ljubavnom seksualnom, zdravstvenom, onda  svakako morate potražiti pomoć  kod nekog ko se bavi eliminacijom crne magije. Ako nekim slučajem ne  možete pronaći takvu osobu preporučuje se da pokušate samostalno izvesti obred oslobađanja od magijske vezanosti.

Baje se sa subotu na nedjelju. Odmah nakon ponoći uzeti malo vode sa izvora i uliti je u posudu. U desnoj ruci držati struk bosiljka i jedan bijeli cvijet. U prvom dijelu bajalice prelaziti sa bosiljkom i cvijetom sa lijeva na desno preko površine vode. Zatim uroniti cvijeće u vodu, okrenuti dlanove ruku jedne prema drugom, spojiti prste lijeve i desne ruke, da se stvori „blokada“, uroniti tako spojene ruke u vodu i započeti drugi dio bajanja. Ruke su vam spojene u vodi dok kazujete „oni vežu sa jednom rukom“  i na riječi „ja odvezujem sa dvije“ povlačite svoje ruke iz vode napolje i razdvajate ruke odnosno prste i tako dalje nastavljate sa spajanjem i razdvajanjem ruku do kraja bajanja prateći pravilo da su vam prsti odnosno dlanovi spojeni na riječima „oni vežu sa...“ i da ih izvlačite iz vode i razdvajate na riječi „ ja odvezujem sa..“

Postupak se ponavlja devet puta, odnosno bajalica se ponovi devet puta a onda se sa tom vodom okupate, pazeći da ona zahvati svaki dio vašeg tijela. Na ovaj način možete postići oslobođenje od loših stvari a posebno vezanosti.

Probudila/probudio sam se u nedjeljno jutro,

umila svoje lice i oči,

rukama iz kofe sa vodom sa izvora Jordana.

Na putu sam se srela sa Majkom Prečistom.

Majka Prečista je uzela moje ruke i usta da ja govorim:

N.dušmani te gledaju!

Mnogi te ogovaraju!

Nevolje te vrebaju!

Ko se za tvoj život bori?

Svako ti pravi mađiju,

ko to hoće da ti sve izokrene,

ženidbu da ti zaveže?

N.našla si svoj lijek i odmah ću da te izliječim!

Evo; oni vežu sa jednom rukom  ja odvezujem sa dvije,

oni vežu sa dvije ja odvezujem sa tri,

oni vežu sa tri ja odvezujem sa četiri,

oni vežu sa četiri ja odvezujem sa pet,

oni vežu sa pet ja odvezujem sa šest,

oni vežu sa šest ja odvezujem sa sedam,

oni vežu sa sedam ja odvezujem sa osam,

oni vežu sa osam ja odvezujem sa devet,

oni vežu sa devet a ja sam odvezala sa 99.

Sve zavezano i loše neka ide u ponor a ti N.(reći svoje ime) ostade čista i svijetla,

i sav te svijet voli!
Poslani kralj će odvezati


Kad Rumunka poželi da osigura vjernost svog ljubavnika ili muža onda se ona služi provjerenim vračanjem. Ali prije toga ona tri dana provodi čista, bez odnosa, ponavljajući svaki dan Oče naš. Nakon isteka tog kratkog perioda vodi ljubav sa željenim muškarcem pazeći na sve načine da uhvati koliko toliko njegove sperme u koju če zamočiti nit konoplje. Držeći je iza leđa ona na njoj sveže devet čvorova govoreći:

Ono što oči ne vide to i ne vežu,
već vežem svog dragog,
ne vežem uže već njegovu čežnju,
strast i misli prema drugim ženama.
Kako vežem ove čvorove
tako neka ga vežem,
za sve druge je svezan,
samo od mene odvezan!

Uže sa čvorovima se obavezno baci u vatru, kako bi nestao svaki dokaz magije ali i pojačala se sama vradžbina, uz riječi:

Kako vatra zapali ovu nit,
tako neka zapali N srce za mnom!

Kako bi oslobodile muškarca ovih čarki vračare obično sveže novu nit konoplje i odvezuju čvor po čvor ponavljajući:

Gospodin Krist sići će i odvezati sve zavezano,
odvezat će i svog slugu N (govore ime zavezanog).
Poslani kralj će odvezati!
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika
 
Magija čvorova
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
havaje.forum.net :: CRNA MAGIJA - BLACK MAGIC-
Idi na: