šamanizam - vještičarstvo - čaranje -bajanje -duhovi -crna magija - uroci
 
HomeCalendarKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Pozivanje duha pomoću ključa

Go down 
AutorPoruka
Oriona

avatar

Broj komentara : 5
Join date : 2016-11-23

KomentarNaslov komentara: Pozivanje duha pomoću ključa   Wed Nov 23, 2016 2:15 pm

Za pozivanje duha može se koristiti dnevna soba u stanu u kojem živite. Sa zida treba ukloniti slike koje bi vrijeđale duha. Na sredini sobe se postave dva stolca, jedan nasuprot drugom. Tu će sjediti voditelj seanse i njegov pomoćnik. Naokolo u krug, postave se stolice za svakog sudionika. Prozori se prekriju zastorom, da u sobu ne prodire dnevna svjetlost. Svjetiljka, koja će jedina u sobi osvjetljavati, prekrije se crvenom svilenom maramom.
Prije početka seanse voditelj se obradi prisutnima s molbom da osobe, koje ne vjeruju u Boga, napuste skup.
Nakon toga voditelj ih upozna sa pravilima ponašanja i posljedicama ako se ona prekrše. Na kraju zamoli da mu jedna osoba dragovoljno bude pomoćnik. Zatim uzme ključ sa ulaznih vrata kuće ili stana u kojoj se nalaze, molitvenik, blagoslovljen u crkvi, i jednu dužu crnu traku, kojom će povezati molitvenik. Otvori molitvenik na stranici na kojoj je molitva za sve pokojne i tamo položi ključ, ali tako da gornja trećina ključa viri iznad molitvenika. Sklopi molitvenik i crnom trakom ga čvrsto poveže unakrsno, da se ključ ne može izvlačiti iz molitvenika.
Sada on i njegov pomoćnik sjednu na svoje stolice, jedan nasuprot drugoga, a koljena prekriju stolnjakom. Na njega polože molitvenik s ključem. Svi prisutni sjede u krug, okrenuti licem prema sredini kruga i drže se za ruke. Pomoćnik drži sklopljene ruke, a voditelj započinje s molitvom. Svi mole na glas: u ime oca i sina i svetog duha, oče naš, zdravo Marijo, slava ocu po tri puta.
Po završetku molitvi voditelj zaklinje duha: u ime gospodina našeg Isusa Krista, njegove majke, presvete blažene djevice Marije, sveta tri kralja, Gašpara, Melhiora i Baltazara i svih svetih, zaklinjem duha pokojnoga (navede ime i prezime) i pozivam ga da nam dođe".

[You must be registered and logged in to see this image.]

Po završetku zaklinjanja duha, svi se glasno prekriže: "u ime oca i sina i svetoga duha, amin".
Sada voditelj i pomoćnik ispruže (ispred sebe) desnu ruku sa stisnutom šakom na kojoj je isturen kažiprst. Približe šake, a ključ postave između svoja dva skvrčena kažiprsta, u položaju da ključ s molitvenikom visi na prstima, tako da se može na prstima okretati. Nakon toga se voditelj obraća duhu: " pozivam duha pokojnog (ime i prezime) i molim da okretanjem ključa potvrdi svoju prisutnost". Ako se, nakon te molbe, ključ okrene, može im pasti s prstiju zajedno sa molitvenikom, na koljena prekrivena stolnjakom ili se ključ i molitvenik zadrže na prstima.

Odmah iza potvrde primljene od duha o njegovoj prisutnosti, voditelj se duhu zahvali na dolasku, a tada ga upita smiju li svi prisutni ostati na razgovoru s duhom ili ne. Ako je odgovor pozitivan, moli da se ključ okrene jedanput, a ako je negativan, da se okrene dva puta. Poslije toga, ako se ključ okrenuo jedanput, seansa se nastavlja postavljanjem pitanja duhu. Ako se okrenuo dva puta, onda se pita duha o prisutnima, za svakog pojedinačno, smije li ostati ili mora napustiti seansu. Nepoželjni moraju otići i tek tada se nastavlja razgovor s duhom. Sva pitanja se moraju postavljati u obliku molbe - "Molim duha pokojnog NN da nam odgovori na pitanje...?"
Pitanja mogu postavljati svi učesnici seanse. Nejasno postavljeno pitanje voditelj je dužan pojasniti i prilagoditi mogućnostima primanja odgovora. Ako se ključ nakon postavljenog pitanja ne pokrene, znak je da duh ne želi dati odgovor i to treba poštovati. Ako se postavi pitanje koje traži brojčani odgovor, onda se moli duha da jedan okret ključa značu jedinicu mjere, što može biti godina, mjesec ili dan, ovisno o pitanju.
Nakon svakog odgovora, voditelj se duhu zahvali na odgovoru. Zahvaljuje se i onda kada nema odgovora. Seansa ne treba trajati predugo. Poslije odgovora na zadnje pitanje i voditeljeve zahvale, pristupi se molitvi za otpuštanje duha. Svi mole na glas: U ime oca i sina i svetoga duha. Oče naš. Zdravo Marija. Slava ocu. Sve navedeno po tri puta. Po završetku zajedničke molitve, voditelj sam nastavi: " U ime gospodina našega Isusa Krista, njegove majke, presvete blažene djevice Marije, sveta tri kralja, Gašpara, Melhiora i Baltazara, i svih svetih, zaklinjem duha pokojnog NN i tražim da se vrati odakle je došao". Poslije zaklinjanja duha voditelj izmoli molitvu za sve mrtve. Iza molitve izgovori:" Spokoj vječni daruj mu Bože i svjetlost vječna svjetlila mu". Na kraju se svi glasno prekriže: u ime oca i sina i svetoga duha, amin!
Time je seansa prizivanja duha završena.
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika
 
Pozivanje duha pomoću ključa
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
havaje.forum.net :: PRIZIVANJE DUHOVA - SPIRITIZAM-
Idi na: